03
okt 2020
10:00 - 17:00

Tijdens onze Kick-Off komen we met een beperkte groep scholieren van 10u tot 17u samen op ons kantoor in Nijverheidsstraat 10 in Brussel. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat we niet iedereen fysiek welkom kunnen heten. Maar niet getreurd, je kan ook online meedoen. Op die manier kunnen we samen jouw idee voor het onderwijs, of dat van iemand anders, uitwerken.

Het online programma

Voormiddag - Brainstorm!

Heb jij een idee, of een begin van een idee, om het onderwijs te verbeteren? Ge-wel-dig! Onze medewerkers zitten tussen 10u30 en 12u voor jou klaar om samen na te denken hoe we dat gaan uitvoeren. Je mag op eender welk moment tussen deze twee uren inbellen via www.scholierenkoepel.be/skaaphetkantoor, voor zo kort of zo lang als je wil. We stellen je enkele vragen en denken mee met je na, op die manier komen we tot een concreet idee dat we in de rest van de dag of het schooljaar kunnen uitwerken.

12:00 - Voorstelling van de ideeën

De hele voormiddag wordt er nagedacht en worden ideeën beter gemaakt, zowel in Brussel als online. Om 12u gaan we die ideeën dan voorstellen. Voor wie er niet bij kan, wil of mag zijn op ons kantoor, streamen we dit live zodat je onmiddellijk kan weten aan welke projecten we bij de Vlaamse Scholierenkoepel dit schooljaar gaan werken. Dat doen we via dezelfde link als hierboven: www.scholierenkoepel.be/skaaphetkantoor. We proberen ten laatste om 12u45 af te ronden.

Namiddag - Werkmomentjes

In de namiddag, van 14u45 tot 16u30, gaan we die concrete ideeën uitwerken in groep. Daarvoor voorzien we drie werkmomentjes van elk een halfuur. Sommige van deze momentjes zullen we (ook) via videocall organiseren, waardoor je ook van thuis uit mee kan denken. Op dit moment weten we niet welke ideeën er uitgewerkt zullen worden, dat hangt immers helemaal van de brainstorm en van jullie af. Wil je toch weten wanneer je waaraan kan meehelpen? Word dan lid van onze Facebook-groep, want daar posten we 's middags een overzicht met uren en links.