Deze postjes hebben wij in 2023-2024 voor jou

Élke scholier kan iets doen bij de Scholierenkoepel. Wil jij dé scholieren vertegenwoordigen of als vrijwilliger meebeslissen over hoe onze organisatie werkt? Dan kan je je in september kandidaat stellen voor één van deze mandaten. Dat zijn de officiële rollen die je bij de Scholierenkoepel kan opnemen. Daarvoor moet je wel verkozen worden. Of je wordt verkozen, bepalen de scholieren die stemmen tijdens onze verkiezingen.

Hieronder lees je wat de verschillende functies bij de Scholierenkoepel inhouden. Wie zich graag kandidaat stelt vindt per functie een link. Houd zeker rekening met volgende deadlines:

  • 10 september: Deadline voor kandiaatvoorzitters en -scholierenvertegenwoordigers [Deadline verstreken!] 
  • 24 september: Deadline voor kandidaatondervoorzitters en -bestuurders [Deadline verstreken!]

Op zoek naar het verkiezingsreglement? Dat kan je hier terugvinden.

 

Doe mee en word...

Algemene Raad

Wil je mee beslissen over de toekomst van de Scholierenkoepel? Wil je je stem gebruiken om onze toekomstplannen en standpunten te bepalen? Heb je zelf thema’s die je op de agenda zou willen zetten? Dan zit je zeker op je plaats in de Algemene Raad, het hoogste bestuursorgaan van de Scholierenkoepel! Als lid van de Algemene Raad ondersteun je daarnaast ook de ondervoorzitter en het team bij de voorbereidingen van de vergaderingen. Let op, er zijn in de Algemene Raad maar 2 stoeltjes per school!

Wat je krijgt, wat je kan en moet? Dat lees je in de volledige beschrijving van lid van de Algemene Raad!

De Algemene Raad komt voor het eerst samen op zaterdag 30 september om de verkiezingsuitslag goed te keuren.  Wil jij lid worden van onze Algemene Raad? Kom dan gewoon naar de eerste vergadering op 30 september van 11u tot 17u op onze Kick-off en interne verkiezingen in Sint-Katelijne Waver(want we zijn daar dan ook op weekend!).

Kleine disclaimer: we kunnen maar maximaal 2 leden per school in onze AR opnemen. 
Meer weten? Vraag het aan één van de bestuurders of een ander teamlid via info@scholierenkoepel.be.

Raadslidprofiel --> Wil jij nog deel uitmaken van de Algemene Raad? Stuur ten laatste op 29 september een bericht naar sander@scholierenkoepel.be 

Lid van de Scholierenbende

De Scholierenkoepel kan ieder jaar rekenen op zijn vrijwillligers, de Scholierenbende. Ook jij kan hier deel van uitmaken. Als vrijwilliger kies je zelf welke en hoeveel activiteiten je meedoet en je kan er ook zelf ineensteken. Daarnaast kan je ook een blog of vlog maken, een opniestuk schrijven, deelnemenen aan een schoolbezoek en zo veel meer. Je kan je ook verdiepen in de onderwijsthema’s die jou het meeste aangaan. Er is dus heel wat om uit te kiezen en jij bepaalt als lid van de Scholierenbende helemaal zelf hoeveel je je engageert. 

Wat je krijgt, wat je kan en moet? Dat lees je in de volledige beschrijving van lid van de Scholierenbende!

Er zijn geen deadlines Vrijwilliger van de Scholierenbende kan het hele jaar lang!

Voor deze mandaten zijn de termijnen helaas al verstreken:

Bestuurder

Wil jij de Scholierenkoepel van binnen en van buiten te leren kennen? Meer zelfs, wil je zelf mee aan het hoofd staan en de missie van de Scholierenkoepel uitdragen? Dan ben jij misschien wel de geknipte Bestuurder. Om de vier (soms drie) weken kom je samen met de voorzitter, ondervoorzitter, Volwassen Bestuurder en de drie andere bestuursleden samen om te praten en te beslissen over de standpunten van de Scholierenkoepel, het personeelsbeleid, de financiën, de projecten en de samenwerkingen met andere organisaties. Je brengt ook verslag uit aan de Algemene Raad, waar je als bestuurder trouwens een actieve rol in opneemt. 

Wat je krijgt, wat je kan en moet? Dat lees je in de volledige beschrijving van Bestuurder!

Eerst nog wat meer weten? Vraag het aan de teamleden via info@scholierenkoepel.be of één van de scholieren die je al kent. De verkiezing voor het bestuur gaat door op zaterdag 30 september van 11u tot 17u in Sint-Katelijne-Waver (want we zijn daar dan ook op weekend!). Zorg dat je daar tijdens de verkiezingen zeker bij kan zijn.

(deadline: 24 september >> [Deadline verstreken!]

Ondervoorzitter

Als ondervoorzitter ben je binnen de organisatie zelf het gezicht van de Scholierenkoepel. Je verbindt de organisatie en haar vrijwilligers. Daarnaast sta je mee aan het hoofd van de Scholierenkoepel en ben je voorzitter van het Bestuur en de Algemene Raad. Je bent stipt en nauwkeurig, maar het is voor jou ook van groot belang dat iedereen hun plekje vindt. Kortom, jij bent de lijm die de Scholierenkoepel en de vrijwilligers stevig aan elkaar doet plakken.

Wat je krijgt, wat je kan en moet? Dat lees je in de volledige beschrijving van ondervoorzitter!

Eerst nog wat meer weten? Vraag het aan de teamleden via info@scholierenkoepel.be of de huidige ondervoorzitster Marte of één van de teamleden die je al kent. 

De verkiezing van de ondervoorzitter gaat door op zaterdag 30 september van 11u tot 17u in Sint-Katelijne-Waver (want we zijn daar dan ook op weekend!). Zorg dat je daar tijdens de verkiezingen zeker bij kan zijn. 

Ondervoorzittersprofiel

(deadline: 24 september >> [Deadline verstreken!]

Voorzitter

Wil jij de stem en het gezicht van de Scholierenkoepel worden? Je staat in onze naam de pers te woord en laat je als voorzitter zien op allerlei gelegenheden met heel wat belangrijke mensen uit de onderwijswereld. Klinkt deze verantwoordelijkheid nog wat eng? Geen nood, de scholierenkoepel geeft je eerst ook training in hoe je best omgaat met de pers. Een handige skill voor nu en later!

Wat je krijgt, wat je kan en moet? Dat lees je in de volledige beschrijving van voorzitter!

Scholierenvertegenwoordiger

Als mondige en kritische scholierenvertegenwoordiger mag jij alle scholieren vertegenwoordigen in vergaderingen. Je laat horen wat je echt aangaat en gaat in gesprek met het Katholiek Onderwijs, het GO!, Smartschool en de Vlaamse Onderwijsraad (het officiële adviesorgaan van de minister van Onderwijs en het Vlaamse parlement). Samen met de andere scholierenvertegenwoordigers verdeel je de thema’s en vergaderingen onderling (jullie zijn max. met zes). Achteraf breng je je medescholieren op de hoogte over de gesprekken en debatten die je hebt gevoerd. Ah, en niet onbelangrijk, je krijgt er een gratis training in debatteren bovenop!

Wat je krijgt, wat je kan en moet? Dat lees je in de volledige beschrijving van scholiervertegenwoordiger!

 

Reacties