Vacature tijdelijke communicatiemedewerker (halftijds voor een jaar)

26 jul 2021

De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) is de vereniging van, voor en door scholieren. VSK is de stem van alle leerlingen in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Participatie van leerlingen is de rode draad doorheen de werking en leerlingen besturen dan ook volledig de vzw. Een team van tien medewerkers ondersteunt leerlingen, leerlingenraden en volwassenen om op school werk te maken van een participatief schoolklimaat. VSK zet alles op alles om de stem van leerlingen in te brengen bij het onderwijsbeleid zodat de minister en co ook met de mening van leerlingen rekeningen houdt.


Heb jij zin om deze boodschap te verspreiden naar scholen, beleidsmakers en leerlingen? Lees verder!


DE JOB


In het schooljaar 2021-2022 willen we heel wat mensen overtuigen van onze expertise en van de meerwaarde van leerlingenparticipatie. Daarom zoeken we tijdelijk een extra communicatiemedewerker. 
 

 • Je overtuigt onze doelgroepen in het onderwijs van onze expertise in leerlingenparticipatie Daarvoor werk je goed samen met onze vaste communicatiemedewerker Davy, de rest van het team en onze vrijwilligers. Je bedenkt en maakt hiervoor concrete, afgewerkte communicatieproducten: in woord, in beeld…
 • Je maakt content om te tonen hoe leerlingenparticipatie op school werkt. Je helpt collega’s en vrijwilligers om hun werk om te zetten naar communicatieproducten, bedenkt toffe formats en maakt er iets van dat blijft plakken. We zijn zeer benieuwd naar je eigen ideeën rond video, podcasts, … en hoe je nieuwere kanalen als TikTok en stories zou inzetten voor onze organisatie
 • Je toont onze vrijwilligerswerking op instagram, gericht op het werven van nieuwe potentiële vrijwilligers en betrekt daar ook onze huidige vrijwilligers bij. 
 • Je krijgt samen met 3 collega’s een actieve rol in de opstart en uitvoering van een intern project dat het welbevinden van leerlingen wilt verbeteren. Je communicatieve insteek moet dat project nog beter maken.
 • Afhankelijk van je competenties en interesses verschuiven we nog een beetje in de opdracht tussen jou en Davy. Zo is het best mogelijk dat je ook eens meewerkt aan een campagne over onderwijs, of een ander stuk van onze communicatie voor je rekening neemt. 

WIE ZOEKEN WE?

We zoeken iemand die al bepaalde competenties heeft of kansen ziet om zichzelf nog in die richting verder te ontplooien. Met dat in het achterhoofd ben je een geschikte kandidaat voor de Vlaamse Scholierenkoepel en voor deze job als:
 

 • je een diploma hoger onderwijs hebt in een communicatierichting of ervaring in een gelijkaardige functie. Ook als je afstudeert in september 2021 mag je zeker solliciteren.
 • je jezelf herkent in onze missie, een hart voor jongeren hebt en graag met hen samenwerkt.
 • je goed bent met video en/of audio en/of Photoshop/Canva
 • je een pro bent in communicatie via sociale media
 • je zelfstandig bent, kan plannen en initiatief neemt.
 • je goed kan samenwerken met anderen om tot een mooi communicatieproduct te komen.
 • je wat flexibel kan zijn met je uren. 
 • je heel af en toe ook ‘s avonds of in het weekend kan werken.

WAT BIEDEN WIJ?

 • Halftijds tewerkstelling (19u) voor één jaar
 • Loon volgens barema PC 329.1 - B1b (inclusief maaltijdcheques en eindejaarspremie). 
 • 13 vakantiedagen (25 bij een voltijds contract).
 • Ons kantoor is in Brussel op wandelafstand van Brussel Centraal, maar je werkt ook thuis en op verplaatsing. We zijn flexibel in werkuren.
 • Volledige terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en een fietsvergoeding.
 • Ook al ben je er maar een jaar, we willen je wel echt betrekken in onze organisatie. Je vindt bij ons een plek waar je jezelf kunt zijn, waar er hard gewerkt maar even hard gelachen wordt en waar je best een fout mag maken. 
 • Wat ons betreft kan je starten vanaf 1 oktober 2021.

ENTHOUSIAST?

Niet twijfelen! Solliciteer tot en met donderdag 2 september 2021 door een korte persoonlijke sollicitatiebrief met CV naar sollicitatie@scholierenkoepel.be te sturen. Dit met vermelding ‘Sollicitatie communicatiemedewerker ten aanzien van Louis Notte (de voorzitter van VSK). 
 
Voor meer info over de job kan je terecht bij onze coördinator Jesse Verleije of communicatiemedewerker Davy Buntinx, via 02 894 74 71 of sollicitatie@scholierenkoepel.be.
 
Een jury maakt een eerste selectie op basis van een motivatiebrief en CV. Daarna organiseren we een gespreksronde op 8 september met een voorbereidende opdracht. Je hoort in ieder geval iets van ons, want dat vinden wij normaal. 

 

De Vlaamse Scholierenkoepel waardeert diversiteit, ook in haar personeelsbeleid. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, handicap, culturele achtergrond of levensbeschouwing. Starters op de arbeidsmarkt worden ook aangemoedigd om te solliciteren. 


Wij behandelen jouw ingezonden CV en brief met zorg en discretie. 

Reacties